📚 Studiekeuze voor scholieren & studenten

Een studie kiezen, niet zo makkelijk als het lijkt

Zo’n groot aanbod, zoveel keus… En juist dat maakt het niet eenvoudiger! Het kiezen van een studie is een belangrijke en spannende beslissing. Als je nog niet weet wat je wilt, of als je twijfelt of je wel de juiste keuze maakt, is het fijn om daar hulp bij te krijgen.

Bij Shift Coaching kijken we niet alleen naar wat je kunt of wat je al hebt gedaan. We kijken vooral naar wie je bent en waar je goed in bent. Waar haal je energie uit en waar word je gelukkig van? Samen met jouw coach kun je op basis van je interesses, je sterke punten en je behoeftes een passende studie kiezen.

Ook als je op zoek bent naar een nuttige invulling voor een tussenjaar, of als je bent vastgelopen in je huidige studie, helpen we je graag (weer) op weg.

Maak van je studiekeuze maatwerk en geen haastwerk!

🤔📚

Martijn

Student Lerarenopleiding Wiskunde ➗

“Op het moment heb ik mijn propedeuse cum laude gehaald en geniet ik volop van mijn opleiding!”

Maatwerk 🔼

Shift Coaching en de Birkman©️ methode

Om te weten wat je echt wilt en waar je gelukkig van wordt moet je weten wie je bent. De Birkman©️ methode laat aan de hand van ruim 250 makkelijke ja/nee vragen zien wie je echt bent. Ben je een doener, prater, (be)denker of bewaker?

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel. Je ziet hierin nog duidelijker wat je sterke en zwakke punten zijn. Maar je leert ook waarom je ergens blij van wordt en welke omstandigheden stress opleveren. Deze gerenommeerde en betrouwbare methode vergroot je zelfinzicht. De Birkman©️ methode kijkt niet alleen naar je interesses en je sterkte kanten maar ook naar je behoeften. Met de resultaten van de Birkman©️ vragenlijst wordt het makkelijker om te bepalen welke studierichting het beste bij je past.

De rapportage krijg je mee naar huis. Deze kun je later weer gebruiken bij het schrijven van een goede motivatiebrief of bij een sollicitatiegesprek.

De Birkman©️ methode in het kort

Een passende studie 🔼

Samen aan de slag!

Ieder coachingstraject begint met een gratis intakegesprek.

We kijken of er een klik is met de coach en wat jouw verwachtingen zijn. Daarna wordt door Shift Coaching de online Birkman©️  vragenlijst aangevraagd.

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld wordt in 3 vervolggesprekken de rapportage met je besproken en zoeken we samen naar wat bij jouw past.

In de periode tussen deze gesprekken ga je zelf ook op onderzoek.

Welke studies hebben jouw interesse en wat kun je daarvan verwachten? Door zelf op zoek te gaan naar informatie en door het bezoeken van open dagen krijg je er een beeld en een gevoel bij. Gesprekken met vrienden of toekomstige studiegenoten èn de extra opdrachten van de coach helpen je verder bij het maken van je keuze. Aan het einde van het coachingstraject ben je een stuk wijzer geworden over jezelf en weet je welke studie(richting) het beste bij je past. Met de hulp van Shift Coaching verschijn je zo vol vertrouwen en enthousiasme aan de start van je studie!

Met Shift Coaching in 4 stappen van voorzet naar score!

🤝

1: Intake

We bespreken waar je hulp bij kunt gebruiken en hoe we dit samen gaan aanpakken

📝

2: rapportage

We spreken rapportage van de door jou ingevulde vragenlijst door

💡

3: mogelijkheden

We gaan verder in op jouw kwaliteiten en onderzoeken de mogelijkheden

⚖️

4: resultaat

We maken de balans op en kijken samen welke studies het beste bij je passen

Tips voor jouw studiekeuze @Shift Coaching

Scroll to Top